Восъчната фигура на Тереза Мей вече не е в експозицията на Музея

...
Восъчната фигура на Тереза Мей вече не е в експозицията на Музея
Коментари Харесай

Мей аут първо от музея на Мадам Тюсо

Восъчната фигура на Тереза Мей към този момент не е в експозицията на Музея на Мадам Тюсо, съобщава БТА. Решението е взето още преди Мей да напусне премиерския пост след гласоподаване на посетителите на музея.

Восъчната фигура, за която бяха похарчени 150 000 английски лири, е прибрана в склад. Така остава празно мястото до инсталацията с черната врата с №10, копираща фасадата на резиденцията на английските министър-председатели.

Статуята показваше английския премиер с костюм с права пола в коралов цвят и директория в ръка, леопардови обувки и перлена огърлица. Восъчната й статуя ще се причисли към другите скулптури на някогашни министър председатели на Англия след 1855 година

Името на новия министър-председател ще бъде оповестено в края на юли. Ако основният кандидат за поста Борис Джонсън в действителност се наложи над съперника си Джереми Хънт, музеят бързо ще може да обнови експозицията, тъй като към този момент има негова восъчна статуя като кмет на Лондон. Тя обаче ще би трябвало да бъде поправена, тъй като от 2009 година, когато е направена, Борис Джонсън отслабна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР